Faktaboks

Reginald Joseph Mitchell
Uttale
mˈitʃəl
Født
20. mai 1895, Talke, Staffordshire
Død
11. juni 1937
Reginald Joseph Mitchell
Reginald Joseph Mitchell
Av /Science Museum 𝒲.
Lisens: CC BY SA 4.0

Reginald Joseph Mitchell var en britisk flykonstruktør. Han er mest kjent for å ha utviklet det kjente jagerflyet Spitfire.

Karriere

Uten formell flyteknisk utdannelse ble Mitchell knyttet til firmaet Supermarine Aviation i 1916, og han ble sjefingeniør fra 1920. Han konstruerte i 1920-årene flybåter, deretter flottørflyene S.4, S.5, S.6 og S.6B. De tre siste vant kappflygningen om Schneider-trofeet, som ble holdt 11 ganger fra 1913 til 1931, tre ganger på rad og Storbritannia fikk det til odel og eie. Mitchell er mest kjent for å ha utviklet det kjente jagerflyet Spitfire, som fløy første gang 5. mars 1936.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (1)

skrev Yngve Jarslett

Det er en inngrodd myte at Spitfire er en direkte videreutvikling av S6B, selvfølgelig spilte erfaringene R.J. Mitchell fikk under arbeidet med S4, S5, S6 og S6B en rolle for utviklingen av Spitfire, men det var i virkeligheten utviklet fra det eksperimentelle jagerflyet Supermarine F.7/30.Jacques Schneider Cup ble heller ikke holdt årlig, selv om det i utgangspunktet muligens var meningen.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg