Rainham er en forstad til London, i kommunen Havering, nær Themsen øst for sentrum. Forstaden hadde 12 482 innbyggere ved folketellingen i 2011.

Rainham er et bolig- og forretningsområde der industrien som tidligere dominerte, er blitt erstattet av forretninger, kontorer og andre tjenesteytende næringer.

De store myrområdene Rainham Marshes langs Themsen er i senere år regulert til fuglefredningsområde – det eneste i Greater London.

Historikk

St Helen and St Giles
Rainhams middelalderkirke St Helen and St Giles.
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0

Funn viser at området har vært bebodd fra eldre steinalder. Rainham utviklet seg gjennom middelalderen som handelsplass ved Themsen, med blant annet fergetrafikk over elva. Som en følge av Londons vekst spesialiserte Rainham seg på å forsyne byen med matvarer. Jernbanen kom i 1854 og satte fart i boligbyggingen – i begynnelsen villaer for velstående londonere. Etter andre verdenskrig ble større områder i den nordlige delen regulert for boliger av lavere standard.

Kirken St. Helen and St. Giles er den eldste bygningen i Rainham, oppført i 1170-årene.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg