Pappenheim (Trondheim)

Artikkelstart

Pappenheim er et boligstrøk i Trondheim på sletten nedenfor Kristiansten festning. Pappenheim var opprinnelig et nedsettende navn på arbeiderboligene på Kristianstenssletta, som ble oppført i årene mellom 1916 og 1920, i en tid da det var mangel på det meste, også byggematerialer.

Husene var ment som midlertidige boliger som skulle forbedres etter hvert, men midlertidigheten skulle vise seg å bli meget langvarig. Men, i likhet med flere gamle arbeiderstrøk i Trondheim, som Ilsvikøra, Bakklandet, Lademoen og Møllenberg, er boligene nå oppgradert til en god standard, mens den opprinnelige stilen i stor grad er bevart.

Opphavet til benevnelsen Pappenheim er ukjent, men trolig er navnet et humoristisk uttrykk for områdets opprinnelig mangelfulle byggestandard, med omfattende bruk av pappmateriale som isolasjon og til taktekking.

Med sin sentrumsnære beliggenhet mellom Bakklandet i vest, Møllenberg i nord, Kristiansten festning i øst og Singsaker i sør, er Pappenheim nå et av Trondheims mest attraktive områder å bo i.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg