Faktaboks

Olav Herman-Hansen
Født
14. januar 1935, Bergen

Olav Herman-Hansen er en norsk grafiker, maler og billedhugger. Han var elev av blant andre Povl Christensen ved Bergen kunsthåndverksskole i 1953–1958, Kunstakademiet i København i 1959–1962 og hos Stanley William Hayter (Atelier 17) i Paris 1962–1963.

Han fikk sine første kunstneriske impulser fra Nikolai Astrups og Henrik Sørensens bilder. Under oppholdet i København ble etsningen Kongens have (1962) kjøpt inn av Statens museum for kunst. Han gikk over til et abstrakt formspråk da han kom til Atelier 17 i Paris. Han eksperimenterte også med collage og trykkfarge på svære respatexplater, utført sammen med dansken Jens Jørgen Thorsen, med musikk og publikum under utstillingen. I samme eksperimentelle ånd kom han til å arbeide med skulpturer i plast og plexiglass, utførte blant annet en utsmykning til Sykepleierskolen i Bergen (1970–1979).

I senere år har han laget grafikk og malerier i en slags magisk realisme med grønnsaker, planter, leketøy og andre dagligdagse gjenstander, ofte i miniformat.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Olav Herman-Hansen

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg