Norges idrettshøgskole. Av /NTB Scanpix. Begrenset gjenbruk

Norges idrettshøgskole

Logo
Av .
Lars Tore Ronglan er rektor ved Norges idrettshøgskole.
Av .
Svømmehallen på Norges idrettshøgskole fotografert i 1975. Høgskolen ble vedtatt opprettet i 1954 og åpnet i 1968. Forløperen var Statens gymnastikkskole.
Av / Oslo Museum.
Lisens: CC BY SA 4.0

Norges idrettshøgskole på Kringsjå, ved grensa til Oslomarka.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Norges idrettshøgskole er en vitenskapelig høyskole som har som formål å drive forskning innen idrett og friluftsliv, samt gi høyere utdanning innen idrettsvitenskap, idrettsfag og skole og opplæring. Dette inkluderer blant annet yrker som trener i idrett, leder og administrator i idrettsorganisasjoner og offentlig forvaltning, veileder i friluftsliv, rådgiver og veileder innen helsevesenet, instruktør innen treningssenterbransjen, og forsker og lærer i høyere utdanning. Høyskolen gir utdanning til bachelor-, master- og doktorgrad, i tillegg til kurs, konferanser og deltidsstudier.

Den første doktorgradskandidaten ved Norges idrettshøgskole ble uteksaminert i 1990. I 2011 hadde høyskolen cirka 1400 studenter. Rektor for perioden 2017–2021 er Lars Tore Ronglan, og administrerende direktør er Lise Sofie Woie.

Forsvarets institutt ved Norges idrettshøgskole er Forsvarets kompetansesenter på fagområdet fysisk fostring.

Skolens anlegg består av friidrettsidrettsbane med internasjonale mål, tennisbane, kunstisbane, gymnastikksaler, svømmehall, idrettshall, skytebane, administrasjonsbygg, bibliotek og undervisnings- og forskningsbygg.

Forløperen for Norges idrettshøgskole var Statens gymnastikkskole, grunnlagt i 1870 som Den Gymnastiske Centralskole for Legemsøvelse og Våpenbruk. Norges idrettshøgskole ble vedtatt opprettet i 1954 og åpnet i 1968.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg