Norges idrettshøgskole på Kringsjå, ved grensa til Oslomarka.

Lars Mæhlum. Begrenset gjenbruk

Norges idrettshøgskole, NIH, Oslo, vitenskapelig høyskole som har som formål å gi høyere utdanning for yrker og oppgaver innen skole og opplæring, slik som trener i idrett, leder og administrator i idrettsorganisasjoner og offentlig forvaltning, veileder i friluftsliv, rådgiver og veileder innen helsevesenet, instruktør innen treningssenterbransjen, forsker og lærer i høyere utdanning, samt drive forskning innen idrett og friluftsliv. Forsvarets institutt ved Norges idrettshøgskole (NIH/F) er Forsvarets kompetansesenter på fagområdet fysisk fostring. NIH gir utdanning til bachelor-, master- og doktorgrad, i tillegg til kurs, konferanser og deltidsstudier

Skolens anlegg består av friidrettsidrettsbane med internasjonale mål, tennisbane, kunstisbane, gymnastikksaler, svømmehall, idrettshall, skytebane, administrasjonsbygg, bibliotek og undervisnings- og forskningsbygg. Første doktorgradskandidat ble uteksaminert i 1990. Ca. 1400 studenter (2011). Rektor fra 2005 er Sigmund Loland. Adm. direktør er Bård Wist.

Forløperen for NIH var Statens gymnastikkskole (grunnlagt i 1870 som Den Gymnastiske Centralskole for Legemsøvelse og Våpenbruk). Norges idrettshøgskole ble vedtatt opprettet i 1954 og åpnet i 1968.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.