Norges idrettshøgskole på Kringsjå, ved grensa til Oslomarka.

Lars Mæhlum. Begrenset gjenbruk

Norges idrettshøgskole, NIH, Oslo, vitenskapelig høyskole som har som formål å gi høyere utdanning for yrker og oppgaver innen skole og opplæring, slik som trener i idrett, leder og administrator i idrettsorganisasjoner og offentlig forvaltning, veileder i friluftsliv, rådgiver og veileder innen helsevesenet, instruktør innen treningssenterbransjen, forsker og lærer i høyere utdanning, samt drive forskning innen idrett og friluftsliv. Forsvarets institutt ved Norges idrettshøgskole (NIH/F) er Forsvarets kompetansesenter på fagområdet fysisk fostring. NIH gir utdanning til bachelor-, master- og doktorgrad, i tillegg til kurs, konferanser og deltidsstudier

Skolens anlegg består av friidrettsidrettsbane med internasjonale mål, tennisbane, kunstisbane, gymnastikksaler, svømmehall, idrettshall, skytebane, administrasjonsbygg, bibliotek og undervisnings- og forskningsbygg. Første doktorgradskandidat ble uteksaminert i 1990. Ca. 1400 studenter (2011). Rektor fra 2005 er Sigmund Loland. Adm. direktør er Bård Wist.

Forløperen for NIH var Statens gymnastikkskole (grunnlagt i 1870 som Den Gymnastiske Centralskole for Legemsøvelse og Våpenbruk). Norges idrettshøgskole ble vedtatt opprettet i 1954 og åpnet i 1968.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.