Faktaboks

Norges idrettshøgskole
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Unn-Hilde Wendler
Logo
Logo
Av .
Lars Tore Ronglan
Lars Tore Ronglan er rektor ved Norges idrettshøgskole.
Av .
Norges idrettshøgskole
Svømmehallen på Norges idrettshøgskole fotografert i 1975. Høgskolen ble vedtatt opprettet i 1954 og åpnet i 1968. Forløperen var Statens gymnastikkskole.
Av / Oslo Museum.
Lisens: CC BY SA 4.0

Norges idrettshøgskole på Kringsjå, ved grensa til Oslomarka.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Norges idrettshøgskole er en vitenskapelig høyskole som har som formål å drive forskning innen idrett og friluftsliv, samt gi høyere utdanning innen idrettsvitenskap, idrettsfag og skole og opplæring. Dette inkluderer blant annet yrker som trener i idrett, leder og administrator i idrettsorganisasjoner og offentlig forvaltning, veileder i friluftsliv, rådgiver og veileder innen helsevesenet, instruktør innen treningssenterbransjen, og forsker og lærer i høyere utdanning. Høyskolen gir utdanning til bachelor-, master- og doktorgrad, i tillegg til kurs, konferanser og deltidsstudier.

Den første doktorgradskandidaten ved Norges idrettshøgskole ble uteksaminert i 1990. I 2011 hadde høyskolen cirka 1400 studenter. Rektor for perioden 2017–2021 er Lars Tore Ronglan, og administrerende direktør er Lise Sofie Woie.

Forsvarets institutt ved Norges idrettshøgskole er Forsvarets kompetansesenter på fagområdet fysisk fostring.

Skolens anlegg består av friidrettsidrettsbane med internasjonale mål, tennisbane, kunstisbane, gymnastikksaler, svømmehall, idrettshall, skytebane, administrasjonsbygg, bibliotek og undervisnings- og forskningsbygg.

Forløperen for Norges idrettshøgskole var Statens gymnastikkskole, grunnlagt i 1870 som Den Gymnastiske Centralskole for Legemsøvelse og Våpenbruk. Norges idrettshøgskole ble vedtatt opprettet i 1954 og åpnet i 1968.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Norges idrettshøgskole
Sektorkode
6100 Statsforvaltningen
Næringskode(r)
85.422 Undervisning ved vitenskapelige høgskoler

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg