Faktaboks

Også kjent som
eng. Nicobar Islands
Uttale
nikobˈarene
Idylliske Nikobarene
Av .
Lisens: CC BY NC ND 2.0

Nikobarene er en indisk øygruppe i Bengalbukta, utgjør sørlige del av territoriet Andaman and Nicobar Islands. Øygruppen har et areal på til sammen 1841 kvadratkilometer med 41 000 innbyggere (2005).

Innbyggerne er animister. Deres språk tilhører mon-khmer-gruppen. Øygruppen ligger på restene av den tertiære foldekjeden som forbinder Arakanfjellene i Myanmar med Sumatra. Høyeste topp, 642 meter over havet, ligger på den største øya, Great Nicobar.

Nikobarene har tropisk klima med kraftig monsunregn. Her vokser kokospalmer og brødfrukttrær. Jordbruket omfatter dyrking av mais, ris, frukt og grønnsaker. Det foregår også fiske.

Historie

Øyene var i periodene 1756–1773 og 1846–1856 dansk koloni (Frederiksøerne), men ble i 1869 britisk. Under andre verdenskrig, i perioden 1942–1945, ble øyene okkupert av japanerne. Nikobarene er indisk fra 1947.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg