Faktaboks

Newark-on-Trent

Newark

Uttale
njˈu:ək ån trˈent

Newark-on-Trent er en by i Storbritannia, England, i grevskapet Nottinghamshire, ved møtet mellom elvene Devon og Trent, om lag 30 kilometer nordøst for Nottingham. Byen hadde 37 084 innbyggere ved folketellingen i 2011.

Newark-on-Trent er en handelsby med variert industri, særlig innenfor landbruk. Eksempelvis blir mer enn en kvart million tonn sukker produsert årlig og levert til mat- og drikkevareprodusenter over hele Europa.

Den tidligst kjente bebyggelsen på stedet var i angelsaksisk tid. Mye av byen ble ødelagt under de engelske borgerkrigene på midten av 1600-tallet. Byen har mange historiske bygninger, blant annet St. Mary Magdalenekirken som ble oppført med et 75 meter høyt spir på 1100–1400-tallet, rådhuset fra 1770-årene og ruiner av slott fra 1100-tallet der kong Johan uten land døde i 1216.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg