Faktaboks

Uttale
nˈåtiŋəmʃiə

Nottinghamshire er et fylke og et sermonielt grevskap i Storbritannia, i midtre England, omkring elven Trent. Fylket hadde 785 892 innbyggere ved folketellingen i 2011 mens det sermonielle grevskapet hadde 1 091 572 innbyggere. Fylket har et areal på 2085 kvadratkilometer mens det sermonielle har et areal på 2160 kvadratkilometer. Administrasjonssenter og største by er Nottingham.

Nottinghamshire er kjent for sin rolle i sagaen om Robin Hood, hvilket er årsaken til at mange turister besøker grevskapet og Sherwoodskogen som opprinnelig dekket en tredjedel av grevskapet. I dag er det kun mindre partier igjen av eikeskogen og Sherwoodskogen minner mest om en park.

Næringslivet baserte seg tidligere på industri og kullgruvedrift, hovedsakelig konsentrert rundt Nottingham, og er spesielt kjent for kniplingsindustrien.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg