NHO Logistikk og Transport

Artikkelstart

NHO Logistikk og Transport er en norsk interesse- og arbeidsgiverorganisasjon innenfor Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Faktaboks

Også kjent som
NHO LT

NHO Logistikk og Transport organiserer de fleste norske virksomheter innen logistikk, spedisjon og skipsekspedisjon, i alt i underkant av 500 virksomheter (2022), som sysselsetter om lag 11 000 personer og som betjener om lag 64 prosent av det norske logistikkmarkedet.

Organisasjonen har hovedkontor i Oslo og omfatter sju regionforeninger, i tillegg til at Norske Flyspeditørers Forening, som er landsdekkende, regnes som en regionforening. Administrerende direktør og forhandlingssjef er Are Kjensli. Styreleder fra 2020 er Knut Eriksmoen fra Schenker AS.

Historikk

NHO Logistikk og Transport ble stiftet i 1893 som Terminaloperatørenes Landsforening. Organisasjonen skiftet i 1994 navn til Havne- og Terminaloperatørenes Landsforening, og skiftet på nytt navn til Logistikk- og Transportbedriftenes Landsforening i 2001. Sitt nåværende navn fikk den i 2012.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (4)

skrev Einar Spurkeland

Styreleder ble skiftet ut i år og er Knut Eriksmoen fra Schenker AS.
Generelt bør man ikke ha personnavn på adm.dir, styreformann eller andre ledende verv/stillinger pga de byttes og leksikonet blir ikke ajour.
Kan evt ha noe mer om saker organisasjonen jobber med og hvordan den driver sitt arbeid.

svarte Jon Gisle

Jeg ser problemet med personnavn, men brukerne av leksikonet vil ofte være interessert i dem. Så jeg prøver å være a jour. I den forbindelse tusen takk for opplysningen om Eriksmoen. :-)

skrev Einar Spurkeland

OK. Ja, personer er alltid aktuelle, men ikke så lett å være helt oppdatert på. Mulig man kunne ha med for hvilken periode de er valgt, så vet man at det må sjekkes ved neste valg.

skrev Jon Gisle

Det er en god idè.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg