Logo
Logo
Av .

Muslimsk Dialognettverk (MDN) er en norsk paraplyorganisasjon for trossamfunn innenfor islam. MDN ble opprettet i 2017 av fem organisasjoner som brøt ut av den eldre paraplyorganisasjonen Islamsk Råd Norge (IRN).

De fem grunnleggerne av MDN var Islamic Cultural Centre, Det Islamske Forbundet (Rabita), Det Islamske Fellesskap Bosnia-Herzegovina, Center Rahma og Albansk Islamsk Kultursenter. Disse utgjør fortsatt medlemmene av paraplyorganisasjonen. MDN oppgir at medlemsorganisasjonene til sammen har omkring 30 000 norske muslimer som medlemmer.

MDN mottar økonomisk støtte over statsbudsjettet. Opprettelsen av den nye paraplyorganisasjonen skjedde kort tid etter at myndighetene fastslo at Islamsk Råd Norge (IRN) ikke lenger oppfylte kravene for å motta statsstøtte. IRN eksisterer fortsatt som konkurrerende paraplyorganisasjon for moskéer og islamske organisasjoner.

MDN har særlig engasjert seg i dialogarbeid, i arbeidet mot islamofobi og hatkriminalitet og fra 2020-2022 i informasjons- og holdningsarbeid under koronapandemien.

Muslimsk Dialognettverk er medlem av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, mens Islamsk Råd Norge meldte seg ut i 2018.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg