Morten Joachim

Faktaboks

Morten Joachim
Morten Joachim Henriksen
Født
20. juni 1974
Morten Joachim
.

Artikkelstart

Morten Joachim er en norsk teaterregissør og dramatiker som fra 1. november 2017 har vært teatersjef for Haugesund Teater.

Teaterarbeid

Tre av oppsetningene Joachim har regissert, har vært nominert til Heddaprisen: Turnéversjonen av Doktor Proktors prompepulver (Riksteatret 2013) ble nominert i klassen for beste barne- og ungdomsforestilling i 2014, Jorda rundt på åtti dager (Teater Ibsen 2015) ble nominert i kategorien for beste barne- og ungdomsforestilling i 2016, og Jeg er Robin Hood (Teater Innlandet 2016) ble nominert i klassen for beste barneforestilling i 2017. Sistnevnte skrev Morten Joachim, sammen med sin kone Line Hofoss Holm, også manus til.

Morten Joachim hadde sin dramatikerdebut med en dramatisering av Roald Dahls Georgs magiske medisin i 2003. Sammen med Cecilie Lundsholt etablerte han barneteatret Soria under Moria i 2006, og i 2009 etablerte han, Ane Skumsvoll, Line Hofoss Holm og Jan Sælid scenekunstkollektivet Soria Laboratoria.

I 2016 skapte Morten Joachim soloforestillingen Fire begravelser og ett bryllup for Teater Ibsen, med utgangspunkt i sin egen bakgrunn som barn av og bror til rusmisbrukere. Oppsetningen ble innkjøpt av Riksteatret samme år og har vært vist over hele Norge.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg