Massemedier i Gabon

Gabon har tre dagsaviser med et samlet opplag på rundt 50 000 eksemplarer. Avisa Gabon-Matin, med et opplag på rundt 18 000, utgis av nyhetsbyrået Agence Gabonaise de Presse. L'Union, som har et opplag på rundt 20 000, utgis av regjeringen. La Concorde, opplag rundt 10 000, eies av fjernsynsselskapet TV+. Etter overgangen til flerpartisystem i 1990-årene ble det startet flere nye aviser. I tillegg finnes en del ukeaviser.

Riksradioen, La Voix de la Rénovation, sender døgnet rundt på fransk og på lokale språk. I 1980 ble det opprettet en internasjonal, kommersiell radiostasjon, Africa No. 1, der staten har en mindre eierandel. Africa No. 1 sender programmer på fransk til en rekke sentral- og vestafrikanske land. Flere mindre, uavhengige radiostasjoner ble startet i 1990-årene.

Det statlige fjernsynet, Radiodiffusion-Télévision Gabonaise (RTG), som ble grunnlagt i 1959, sender i to kanaler. RTG dekker en stor del av landet, og en del programmer sendes via satellitt til andre afrikanske land. Det finnes også en privateid, franskspråklig fjernsynskanal, Télé-Africa.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg