Faktaboks

Marit Wiklund
Født
8. oktober 1945, Trondheim

Marit Wiklund i arbeid, her i støperiet.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Marit Wiklund er en norsk billedhugger og tegner som har laget mange offentlige skulpturer og deltatt ved mange utstillinger. Hun arbeider i en figurativ stil, skulpturene er følsomt modellert og framstår samtidig med et litt røft uttrykk. De er ofte i betong, og med motiver blant annet fra arbeidslivet, som «Tunnelarbeidere» (1980).

Hun ble utdannet ved blant annet Trondhjems Yrkesskole, reklamelinjen fra 1962–1965 og Statens kunstakademi under Per Palle Storm fra 1966–1969.

Verk

Av offentlige arbeider har hun blant annet utført en portrettstøtte i bronse av Edvard Grieg, oppført på Grev Wedels plass i Oslo (1993), Olav 5 i Tromsø (1994), Dobbelttak, Granåsen skiarena, Trondheim (1997), bysten av Gunnar Jahn på Bankplassen i Oslo (1998), og et relieff av tidligere fylkesmann Anders Aune i Vadsø (2008). Hun har også utført uttrykksfulle portretthoder av blant andre Kjell Askildsen og Thomas Mürer (1975).

Nasjonalmuseet i Oslo eier to skulpturer av henne.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Marit Wiklund

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg