Lysverket er en restaurant med en stjerne i Michelinguiden som holder til i museet Kode i Bergen. Restauranten åpnet i 2013, eies alene av Christopher Haatuft og er særlig kjent for sjømat.
Lysverket (restaurant)
Historie og konsept
Restauranten ble i begynnelsen til dels drevet etter prinsippene i ny-nordisk matstil, i Bergen tilpasset til det Lysverket med en vri kalte det «ny-fjordiske» (Neo-Fjordic) kjøkken.
I dag er konseptet å drive etter færrest mulig regler. Haatuft omtaler sin kjøkkenstil som «en restaurant i Bergen». Konseptet innebærer blant annet at sjømaten er fersk, levert opptil 20–30 minutter etter at den ble fanget. Dessuten er det mange vegetarretter på menyen, og en mindre del av menyen er basert på villsau, hjort, reinsdyr og mangalitsasvin – også kalt ullgris.
Utvidelser
I tillegg til Lysverket driver Christopher Haatuft også restaurantene Hoggorm, Banzha, Damsgård og Storm (alle i Bergen) samt Golfstrømmen (Texas, USA).
Utmerkelser
I 2022 fikk Lysverket en stjerne i Michelinguiden.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.