Faktaboks

Loudon Wainwright III
Loudon Snowden Wainwright III
Uttale
wˈeinrait ðə ʃə:d
Født
5. september 1946, Chapel Hill, North Carolina
Loudon Wainwright III, 2006
Loudon Wainwright III, 2006
Av /Flickr 𝒲.
Lisens: CC BY SA 3.0

Loudon Wainwright III er en amerikansk visesanger, gitarist og låtskriver som bruker satire, selvironisk humor og iblant smakløshet i sine fengende låter, og som på konsertene er en stor historieforteller og humorist.

Han vokste opp i Bedford i delstaten New York, Los Angeles og Middletown i Delaware, og flyttet i 1968 til New York City for å opptre i byens visemiljø. Wainwright albumdebuterte i 1970 med Loudon Wainwright III og fikk sin eneste hit i 1973: Dead Skunk.

Sangene Be Careful, There's A Baby In The House (1971) og Rufus Is A Tit Man (1975) handler om sønnen han fikk med sin kone Kate McGarrigle, som er kjent fra den kanadiske viseduoen Kate & Anna McGarrigle. Rufus Wainwright ble på 2000-tallet en anerkjent popartist, i likhet med parets datter Martha Wainwright.

Loudon Wainwrights plater har aldri solgt i store mengder, men han er fortsatt en populær liveartist og har også spilt i teaterstykker, filmer og tv-serier.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg