Logtun kirke er en steinkirke fra rundt 1500. Den brukes til bryllup og gudstjenester, og er om sommeren åpen for besøkende.

.

Logtun kirke er en steinkirke fra cirka 1500 i Frosta kommune i Trøndelag. Kirken hører til Nidaros bispedømme, og forvaltes av Fortidsminneforeningen. Logtun kirke står like ved stedet hvor Frostatinget ble holdt. I kirken er det oppbevart en middelaldersk kiste som i gammel tid rommet blant annet et håndskrift hvor Frostatingsloven er nedskrevet.

Kirken har nesten kvadratisk kor og skip. Det er gjenbrukt stein fra en tidligere kirke i murene. Denne var antagelig oppført på 1200-tallet.

Logtun kirke var Frostas hovedkirke fram til 1862, da det ble vedtatt å bygge ny sognekirke, Frosta kirke. Kirken ble gjort til ruin 1868 og denne ble i 1903 gitt til Fortidsminneforeningen mot at de «holdt murene ved like». Etter å ha stått ubrukt i mange år ble den gjeninnviet i 1951.

Kirken blir i dag brukt til bryllup og gudstjenester, og er om sommeren åpen for besøkende.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg