LinkedIn

Artikkelstart

LinkedIn er et sosialt nettverk orientert om arbeidslivet og forretningsfordindelser. Selskapet ble startet i 2012 og tjenesten lansert i 2003.

På LinkedIn er brukerprofilene bygget rundt CV-er. Man kan liste opp jobberfaringer, utdanning, kurs, sertifiseringer, kunnskaps- og interesseområder og verv med mer.

Nettverket tilbyr også funksjoner for å søke jobb, finne og undersøke potensielle jobbkandidater, skrive og motta anbefalinger og å dele innlegg, som kan likes og kommenteres av andre brukere.

LinkedIn tilbyr betalingstjenester som jobbutlysninger, reklame, sponsede oppdateringer og bedriftsanalyse.

Utbredelse

Nettverket er lansert på 20 språk og hadde per 2014 over 347 millioner brukere. Den raskest voksende brukergruppen er studenter og nyutdannede. Nettverket har over 1 million norske brukere, noe som gjør nordmenn til én av de mest aktive brukergruppene sett i forhold til folketallet.

Nøkkelopplysninger

Jeff Weiner er CEO, mens grunnleggeren Reid Hoffmann er styreleder.

Selskapet har 6,800 ansatte (2014) og har hovedkontor i Mountain View, California. I 2012 åpnet de et internasjonalt hovedkontor i Dublin.

Selskapet ble børsregistrert i 2011.

Eksterne lenker

Kommentarer (1)

skrev Kjell-Olav Hovde

Godt initiativ, SNL bør ha en artikkel om Linkedin, men det er i tynneste laget dette. Klarer du å skrive mer utfyllende om hva dette er for noe, utbredelse, eierskap, betydning osv, slik som med Snapchat, så publiserer vi :)

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg