Libra, norsk antroposofisk tidsskrift, startet i 1972 av Leif Wærenskjold og Sophus Clausen (1911–1999). Tidsskriftet utgis av stiftelsen Antropos Forlag og Bokhandel og utkommer med fire nummer i året. Innholdet dreier seg om antroposofiske emner, litteratur, filosofi, kulturhistoriske temaer, debatt m.m. I de årene det har eksistert, har det vært det sentrale antroposofiske tidsskriftet i Norge. I 1976 kom det ikke ut grunnet sykdom.

Tidsskriftets årganger gir samlet en bred presentasjon av sentrale antroposofiske temaer, biografiske artikler og historiske fremstillinger, samt debatter om samtidstemaer.

Av viktige bidragsytere kan fremheves historikeren Terje Christensen, som har skrevet en rekke artikler om den antroposofiske bevegelses historie i Norge. Flere av artiklene hans er samlet i essaysamlingen En kulturimpuls slår rot. Fra antroposofiens første tid i Norge (2008). Den andre sentrale bidragsyteren i Libra var gjennom mange år Karl Brodersen (1917–98), som skrev en rekke artikler om sentrale antroposofiske temaer. Noen av hans Libra-bidrag er – sammen med andre artikler – samlet i artikkelsamlingen Underveis (1997). I forbindelse med hans 80-årsdag ble festskriftet På sporet av en virkelighet gitt ut (1997).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.