Libra er et norsk antroposofisk tidsskrift, startet i 1972 av Leif Wærenskjold og Sophus Clausen (1911–1999). Tidsskriftet utgis av stiftelsen Antropos Forlag og Bokhandel og utkommer med fire nummer i året. Innholdet dreier seg om antroposofiske emner, litteratur, filosofi, kulturhistoriske temaer og debatter. I de årene det har eksistert, har det vært det sentrale antroposofiske tidsskriftet i Norge.

Tidsskriftets årganger gir samlet en bred presentasjon av sentrale antroposofiske temaer, biografiske artikler og historiske fremstillinger, samt debatter om samtidstemaer.

Av viktige bidragsytere kan fremheves historikeren Terje Christensen, som har skrevet en rekke artikler om den antroposofiske bevegelses historie i Norge. Flere av artiklene hans er samlet i essaysamlingen En kulturimpuls slår rot. Fra antroposofiens første tid i Norge (2008). Den andre sentrale bidragsyteren i Libra var gjennom mange år Karl Brodersen (1917–1998), som skrev en rekke artikler om sentrale antroposofiske temaer. Noen av hans Libra-bidrag er – sammen med andre artikler – samlet i artikkelsamlingen Underveis (1997).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg