Logo av Antropos Forlag og Bokhandel. Falt i det fri (Public domain)

Antropos Forlag og Bokhandel, forlag og bokhandel i Oslo, opprinnelig stiftet som aksjeselskap i 1961 i tilknytning til markeringen av 100-årsdagen for Rudolf Steiners fødsel. Planene om å starte et nytt antroposofisk forlag i Norge går tilbake til begynnelsen av 1940-årene. De fremste initiativtagerne var Sophus Clausen (1911-99) og Leif Wærenskjold (1907-77). Aksjeselskapet er senere omgjort til en stiftelse.

Antropos utgir faglitteratur og skjønnlitteratur med hovedvekt på antroposofiske forfattere. Forlaget har som en sentral oppgave å utgi Rudolf Steiners skrifter og foredrag på norsk. Forlagsproduksjonen spenner over fagområder som pedagogikk, medisin, ernæring, naturvitenskap, filosofi og kulturhistorie og har et bredt innslag av bøker for barn og ungdom. Antropos Bokhandel tilbyr antroposofiske bøker på skandinaviske språk, tysk og engelsk, i tillegg et utvalg av generell litteratur. Butikken fører også blant annet treleker, musikkinstrumenter, kunstreproduksjoner og et stort assortement av skolemateriell

Antropos utgir tidsskriftet Libra, Tidsskrift for antroposofi, som ble startet i 1972 på initiativ av Sophus Clausen og med Leif Wærenskjold som redaktør. Tidsskriftet utkommer med temahefter fire ganger i året. En rekke av Libras tidligere artikler er tilgjengelig på internett.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.