Faktaboks

Lenzerheide

Lenzerheide er et turiststed i Sveits, kanton Graubünden, i fjellområdet på vannskillet mellom kantonshovedstaden Chur som ligger i Rhinens dalføre i nord, og Tiefencastel ved Albula, bielv til Rhinen, i sør; cirka 1500 meter over havet.

Lenzerheide var opprinnelig navnet på en landsby sentralt i området, men den har fra midten av 1900-tallet utviklet seg som et betydelig turiststed som også omfatter de tilstøtende landsbyene, blant annet Parpan i nord og Valbella i sør. Området utgjør i dag en kommune med navn Vaz/Obervaz; kommunen har 2786 innbyggere (2020).

Lenzerheide har stor trafikk både sommer og vinter. En rekke fjellheiser fører opp i fjellene på begge sider av dalen; høyest når heisen til Parpaner Rothorn (2861 meter over havet) Gjennom Lenzerheide går grensen mellom tyskspråklig område i nord og retoromanskspråklig område i sør.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg