Faktaboks

Latifa Ben Mansour
Uttale

mansu'r

Født
1950, Tlemcen

Latifa Ben Mansour er en algerisk forfatter. Hun tok doktorgraden i lingvistikk i Alger og har senere undervist ved universiteter i Paris.

Forfatterskap

Som skjønnlitterær forfatter har hun særlig gjort seg bemerket med romanene Le Chant du lys et du basilic (1990, «Sangen om lilje og basilikum») og La Prière et la peur (1997, «Bønnen og frykten»). I begge bøkene er hovedpersonen en ung kvinne som kommer fysisk til skade og som under rekonvalesensen prøver å tolke de viktigste hendelsene i sitt liv. Bøkene har et klart feministisk preg; et viktig tema er kvinners rett til utdanning og til å velge sin karriere.

I flere bøker, blant annet Frères musulmans, frères féroces (2002, «Muslimske brødre, grusomme brødre»), analyserer hun som lingvist de språklige virkemidlene som muslimske fundamentalister og andre ekstremister bruker.

Ben Mansour har også skrevet romanen L'Année de l'éclipse (2001, «Solformørkelsens år»), samt skuespill og essayer. Hun har fått flere litterære utmerkelser.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg