Faktaboks

Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
01.01.1948
Daglig leder
Anne Elisabeth Sæter
Styreleder
Mari Thorsen

Kunst i Skolen er en forening som har til formål å fremme interessen for billedkunst og kunsthåndverk hos barn og ungdom. Organisasjonen har utgitt kunstmapper og annen veiledende litteratur, blant annet en serie småskrifter om norske kunstnere, og arrangerer vandreutstillinger og omvisninger. Foreningen eier en stor samling lysbilder som de låner ut, og arrangerer pedagogiske kurs for lærere. Kunst i Skolen får statstilskudd.

Historikk

Den første Kunst i Skolen (1902–1910) skyldtes et initiativ fra museumsdirektør Henrik A. Grosch. En ny forening (1915–1930) med rektor Karl Aubert som formann, arbeidet vesentlig med å skaffe utsmykninger til skolene, blant annet reproduksjoner og grafikk, men også veggfaste dekorative arbeider av norske kunstnere. En tredje forening, Landslaget Kunst i Skolen, ble grunnlagt i 1948 i samarbeid med Kirkedepartementet. I 1993 ble navnet endret til Kunst i Skolen.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
90.020 Tjenester tilknyttet underholdningsvirksomhet

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg