Kristian B. Walters

Faktaboks

Kristian B. Walters

Brian Kristian Walters

Født
17. september 1969
Fødested
London
Pervo-Kris av . Gjengitt med tillatelse

Kristian B. Walters, tegneserieskaper og filmskaper, best kjent for Pyton-figuren Pervo-Kris.

Walters har engelsk far, og flyttet fra London til Odda i 1983. To år senere bestemte han seg for å satse på tegneserier, og i 1989 startet han Norsk Seriebyrå med Øyvind «Flis» Sagåsen, i dag best kjent for stripeserien Radio Gaga. I 1990 sendte Walters inn en tegneserie til Amatør-Pyton, og redaktør Dag E. Kolstad utfordret ham til å skape en fast Pyton-figur. Walters så seg i speilet, og satte øreringen, frisyren, bomberjakken, Levi’s 501-jeans og Dr. Martens-støvlene på den sexfikserte Pervo-Kris, som sammen med Dølle Døck og Rhesus Minus ble de mest kjente og beryktede figurene i bladet. I Finland ble Pervo-Kris så populær at Walters laget rundt 500 striper for Myrkky, det finske Pyton, fra 1996 til 2008, samt et pc-spill i 1999. Disse er ikke utgitt på norsk.

Walters lager fortsatt serier og vitsetegninger til en rekke blader, blant annet skapte han Gina for magasinet Blikk i 2015. I 2000 ga han ut romanen Her er jeg, men siden 2005 er det film som er hovedgeskjeften, og han har regissert åtte kortfilmer, blant andre Sykkelen min (2012) og Dot Delight (2014).

Bibliografi

Pervo-Kris av . Gjengitt med tillatelse
  • En drøy vitsetime (Atlantic Forlag, 1992)
  • En drøy vitsetime 2 (Atlantic Forlag, 1993)
  • Pervo-Kris: Pervopocket 1 (Atlantic Forlag, 1993)
  • Den fikse, lille vitseboka! (Stabenfeldt, 1995)
  • Helt bak mål! (Egmont Serieforlaget, 1998)
  • Her bor jeg (Cappelen Damm/Egmont, 2000, roman)
  • Zolf nr. 1-3 (Stabenfeldt, 2000-05)
  • Pervo-Kris: Cum join the party (Egmont Serieforlaget, 2009, del av MegaPyton-boksen)

Filmografi

  • Gutten med det grønne skjerfet (2007)
  • Yum Yum (2010)
  • Suitfight (2011)
  • Sykkelen min / My Bike (2012)
  • Precocious Movie Kids (2014)
  • Dot Delight (2014)
  • The Tickler (2015)

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg