Knut Bjørnsen

Faktaboks

Født
1932
Død
2008
Knut Bjørnsen (til venstre) er blant annet kjent fra NRKs sendinger av skøytesport, sammen med reporterkollega Per Jorsett (til høyre) var en kjent sportsjournalist. Her er radarparet fotografert på Hamar i forbindelse med VM på skøyter 17. februar 1985.
Per Jorsett av /NTB / SCANPIX. Gjengitt med tillatelse

Knut Bjørnsen, født i Oslo, norsk kringkastingsmedarbeider. Journalist i Verdens Gang 1953–62, i NRK Fjernsynet 1962–91; arbeidet senere på kontrakt for ulike radio- og fjernsynsselskaper. Særlig kjent som idrettskommentator og leder av underholdningsprogrammer. Han huskes kanskje spesielt for sine skøytereportasjer sammen med Per Jorsett. Hans bakgrunn som aktiv skøyteløper (junior-norgesmester 1951) kombinert med hans evne til å se og kommentere, gjorde disse reportasjene til noe av det beste i sin sjanger.

Som programleder i TV markerte han seg blant annet som leder av flere omganger med spørreprogrammet Kvitt eller dobbelt. I 2007 var han dommer i TV 2-serien Isdans. Bjørnsen utgav en rekke bøker, særlig om idrett, og var redaktør for den offisielle boken etter OL på Lillehammer 1994.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg