Knut Bjørnsen

Faktaboks

Knut Bjørnsen
Født
26. juli 1932, Oslo
Død
14. november 2008, Drammen
Per Jorsett
Knut Bjørnsen (til venstre) er blant annet kjent fra NRKs sendinger av skøytesport, sammen med reporterkollega Per Jorsett (til høyre) var en kjent sportsjournalist. Her er radarparet fotografert på Hamar i forbindelse med VM på skøyter 17. februar 1985.
Per Jorsett
Av /NTB / SCANPIX.

Knut Bjørnsen var en norsk radio- og tv-profil, best kjent som kommentator for skøytesport og programleder for Kvitt eller dobbelt.

Bakgrunn

Knut Bjørnsen var journalist i Verdens Gang fra 1953 til 1962 og ansatt i NRK Fjernsynet fra 1962 til 1991; og arbeidet senere på kontrakt for ulike radio- og fjernsynsselskaper.

Han huskes spesielt for sin dekning av skøytesport med Per Jorsett. Hans egen bakgrunn som aktiv skøyteløper (juniornorgesmester i 1951), kombinert med hans evne til å se og kommentere, gjorde disse reportasjene til noe av det beste i sin sjanger.

Som programleder i TV markerte han seg blant annet som leder av flere omganger med kunnskapsprogrammet Kvitt eller dobbelt.

Utenom NRK

Etter NRK var Bjørnsen programleder for rene salgsprogrammer på kommersielle kanaler, blant annet demonstrasjoner av gryter og andre produkter til hjemmet. Han ledet også Lykkehjulet og ØnskebrønnenTV3, og var i 2007 dommer i TV 2-serien Isdans, en avlegger av Skal vi danse.

Bjørnsen ga ut en rekke bøker, særlig om idrett, og var redaktør for den offisielle boken etter OL på Lillehammer 1994.

Han fikk konstatert kreft i bukspyttkjertelen i april 2008, og døde syv måneder senere.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg