Faktaboks

Kaia Linnea Dahle Nyhus

Kaia Dahle Nyhus

Født
5. mars 1990, Tønsberg
Omslag til bildeboken Vil du høre en hemmelighet av Kaia Dahle Nyhus
Kaia Dahle Nyhus sin debutbok var bildeboken Vil du høre en hemmelighet, utgitt på Cappelen Damm i 2014. Den handler om små og store hemmeligheter.

Kaia Linnea Dahle Nyhus er en norsk illustratør og bildebokforfatter, særlig kjent for sine stiliserte, tydelige og ekspressive illustrasjoner i egne og andres bildebøker.

Forfatterskap

Nyhus har en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo (2009–2012) og en master i Storytelling ved Konstfack i Stockholm fra 2015. Hun har illustrert flere av barnebøkene til sin mor, Gro Dahle, blant annet diktboka Håpe, sa gåsa (2011) og Krigen (2013), en bildebok om skilsmisse. I 2014 debuterte hun som bildebokforfatter med Vil du høre en hemmelighet, der hun selv stod for både tekst og bilder, og i 2015 fulgte hun opp med bildeboka Pappaer overalt.

Utmerkelser

I 2011 mottok hun Illustrasjonsprisen for illustrasjonene til Håpe, sa gåsa. I 2014 ble hun, sammen med Gro Dahle, nominert til både Kritikerprisen for årets beste barne- eller ungdomsbok og Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for bildeboka Krigen. I 2015 mottok hun Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres debutantpris, Trollkrittet, for Vil du høre en hemmelighet (2014).

Dahle Nyhus er også datter av illustratør Svein Nyhus.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg