Kaia Dahle Nyhus sin debutbok var bildeboken Vil du høre en hemmelighet, utgitt på Cappelen Damm i 2014. Den handler om små og store hemmeligheter.

Omslag til bildeboken Vil du høre en hemmelighet av Kaia Dahle Nyhus av Kaia Dahle Nyhus/Cappelen Damm. Gjengitt med tillatelse

Kaia Linnea Dahle Nyhus, norsk illustratør og bildebokforfatter, særlig kjent for sine stiliserte, tydelige og ekspressive illustrasjoner i egne og andres bildebøker.

Nyhus har en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo 2009–2012 og en master i Storytelling ved Konstfack i Stockholm fra 2015. Hun har illustrert flere av barnebøkene til sin mor, Gro Dahle, blant annet diktboka Håpe, sa gåsa (2011) og Krigen (2013), en bildebok om skilsmisse. I 2014 debuterte hun som bildebokforfatter med Vil du høre en hemmelighet, der hun selv står for både tekst og bilder, og i 2015 fulgte hun opp med bildeboka Pappaer overalt.

I 2011 mottok hun Illustrasjonsprisen for illustrasjonene til Håpe, sa gåsa. I 2014 ble hun sammen med Gro Dahle nominert til både Kritikerprisen for årets beste barne- eller ungdomsbok og Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for bildeboka Krigen. I 2015 mottok hun Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres debutantpris, Trollkrittet, for Vil du høre en hemmelighet (2014).

Dahle Nyhus er også datter av illustratør Svein Nyhus.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.