Kaia Linnea Dahle Nyhus

Faktaboks

Kaia Linnea Dahle Nyhus

Kaia Dahle Nyhus

født:
5. mars 1990, Tønsberg
Kaia Dahle Nyhus sin debutbok var bildeboken Vil du høre en hemmelighet, utgitt på Cappelen Damm i 2014. Den handler om små og store hemmeligheter.

Kaia Linnea Dahle Nyhus er en norsk illustratør og bildebokforfatter, særlig kjent for sine stiliserte, tydelige og ekspressive illustrasjoner i egne og andres bildebøker.

Nyhus har en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo (2009–2012) og en master i Storytelling ved Konstfack i Stockholm fra 2015. Hun har illustrert flere av barnebøkene til sin mor, Gro Dahle, blant annet diktboka Håpe, sa gåsa (2011) og Krigen (2013), en bildebok om skilsmisse. I 2014 debuterte hun som bildebokforfatter med Vil du høre en hemmelighet, der hun selv stod for både tekst og bilder, og i 2015 fulgte hun opp med bildeboka Pappaer overalt.

I 2011 mottok hun Illustrasjonsprisen for illustrasjonene til Håpe, sa gåsa. I 2014 ble hun, sammen med Gro Dahle, nominert til både Kritikerprisen for årets beste barne- eller ungdomsbok og Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for bildeboka Krigen. I 2015 mottok hun Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres debutantpris, Trollkrittet, for Vil du høre en hemmelighet (2014).

Dahle Nyhus er også datter av illustratør Svein Nyhus.

Les er i Store norske leksikon

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg