Faktaboks

Kadettangen
Etymologi
Kadett betyr ‘elev ved offiserskole’

Kadettangen er ei halvøy ved Sandvika i Bærum kommune i Akershus. Tangen er et rekreasjonsområde, tidligere ekserserplass (derav navnet), som avgrenses på nordsiden av Sandvikselvas utløp.

Halvøya består av løsmasser, vesentlig sand, som er avsatt av Sandvikselva. Tidligere var Kadettangen innmark under Kjørbo gård. Fra 1820- til 1890-tallet var det leirplass for Krigsskolen. Bærum Roklubb hadde klubbhus fra 1925–1936. Her var arena for olympiske vinterleker i 1952. Bru går over til Kalvøya fra 1963.

På Kadettangen er det strandpromenade langs Sandvikselva. Dessuten finnes idrettsplass for Bærum Sportsklubb og Tyrving, badestrand og brygge for fjordbåtene Rigmor og Rigfar. Videre finnes et 20 meter høyt stupetårn med utsiktspunkt, flere sandstrender, park, volleyballbaner, skatebaner, badebrygger og fellesgriller.

Kart

Kadettangen
Kadettangen
Av /Statens kartverk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg