John Mayer

Faktaboks

John Mayer
eg. John Clayton Mayer
Uttale
m'eier
Født
16. oktober 1977, Fairfield, Connecticut
Død

John Mayer, amerikansk sanger, gitarist og komponist. Mayer vokste opp i Fairfield, Connecticut, og startet karrieren som akustisk rocker i Atlanta. Med sine første to studioalbum Room for Squares (2001) og Heavier Things (2003) fikk han innpass i det kommersielle amerikanske markedet. Hans store interesse for bluesmusikk og inspirasjon fra artister som Stevie Ray Vaughan og Jimi Hendrix, kom etterhvert tydeligere fram. Han dannet i 2005 John Mayer Trio sammen med bassist Pino Palladino og trommeslager Steve Jordan. De ga ut albumet Try!, som er et rent bluesalbum.

Soloalbumet Continuum (2006) satte Mayer for alvor på kartet over anerkjente gitarister. Rolling Stone Magazine omtalte ham i februar 2007 som en av de nye gitargudene. Han har hatt Topp 20-hits i USA med No Such Thing og Your Body Is A Wonderland i 2002, Daughters i 2004 og Waiting On The World To Change i 2006.

Mayer har samarbeidet med anerkjente artister som blant andre Eric Clapton, Buddy Guy, B.B. King, Herbie Hancock, Maroon 5, Sheryl Crow, Dixie Chicks og Alicia Keys. For albumet Battle Studies (2009), som ble hans kommersielle gjennombrudd i Europa, ble han belønnet med sin 7. Grammypris. Han har engasjert seg i kampen for å reversere den globale oppvarmingen og gitt sitt bidrag til veldedige formål. Mayer har også markert seg som skribent og designer.

Øvrige album: Born And Raised (2012), Paradise Valley (2013) og The Search For Everything (2017).

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg