Amerikansk popsanger som bare rakk å gi ut ett album mens han levde, men som siden ble en stor kulthelt grunnet sin enestående stemme og musikk. Jeff Buckley var sønn av visesangeren Tim Buckley og vokste opp med sin mor og stefar på mange steder i USA. I 1991 deltok han på en hyllestkonsert for faren og skapte sensasjon.

Buckley etablerte seg som soloartist i New York City ved å spille på klubber og fikk snart kontrakt med Columbia Records. I 1994 ble debutalbumet Grace utgitt og møtt av overstrømmende kritikk, uten å selge særlig bra. Spesielt ble hans tolkning av Leonard Cohens Hallelujah genierklært, og han briljerte på sine egne jazz- og rockeinspirerte sanger som Mojo Pin og So Real. Den 29. mai 1997, under innspillingen av sitt neste album i Memphis, la han ut på en svømmetur i Mississippi og druknet, bare 30 år gammel. Moren satte sammen dobbeltalbumet Sketches For My Sweetheart The Drunk (1998), basert på demoene og noen uferdige sanger. Hun er blitt kritisert for å bidra til ytterligere posthume plater.

Studioinnspillinger ble utgitt på Songs To No One (1991-1992) i 2002 og You And I i 2016. Liveopptak kom på Mystery White Boy i 2000, Live a l'Olympia i 2001, Live at Sin-é i 2002 og Grace Around The World i 2009.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.