Jørgen Jæger, norsk kriminalforfatter; annonsekonsulent i Fanaposten fra 2003. I 1980- og 1990-årene skrev han en rekke kriminalnoveller for ukepressen.

Jørgen Jæger har siden debuten i 2003 med Skyggejakten skrevet flere kritikerroste og populære kriminalromaner med den joviale lensmannen og etterforskeren Ole Vik som gjennomgangsfigur: Kameleonene (2004), Dødssymfoni (2005), Blodskrift (2007), Karma (2010) og Stemmen (2012).

Med utgangspunkt i det oppdiktede stedet Fjellberghavn og med god hjelp av sine medarbeidere, løser etterforskeren tilforlatelige krimgåter i romaner med høyt tempo godt innenfor den realistiske politiromanen som synes å dominere norsk krim etter år 2000.

I Ridderkorset (2014) må politibetjent Cecilie Hopen lede etterforskningen siden lensmann Vik er sykmeldt, og det skjer mer uhyggelig i Fjellberghavn enn noen hadde forutsett. Hopen får hjelp av lensmann Vik og hans vikar, Marte Mellingen også i Monster (2015). I denne kriminalromanen er det flere omslag i handlingen slik at etterforskningen blir svært komplisert og går i nye og uventede retninger. Fortielsen (2016) er lagt til Drammen dit Cecilie Hopen drar for å undersøke en sak som gjelder hennes samboer. Lensmann Vik, nå pensjonert, følger etter, og saken eksploderer i de mest uventede retninger i en kriminalroman som blant annet gjelder illegal innvandring, menneskehandel og annen lyssky virksomhet. I 2017 kom den tiende boken om lensmann Ole Vik, Guden.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.