Jørgen Jæger

Faktaboks

Født
29. juli 1946
Fødested
Bergen

Jørgen Jæger, norsk kriminalforfatter; annonsekonsulent i Fanaposten fra 2003. I 1980- og 1990-årene skrev han en rekke kriminalnoveller for ukepressen.

Jørgen Jæger har siden debuten i 2003 med Skyggejakten skrevet flere kritikerroste og populære kriminalromaner med den joviale lensmannen og etterforskeren Ole Vik som gjennomgangsfigur: Kameleonene (2004), Dødssymfoni (2005), Blodskrift (2007), Karma (2010) og Stemmen (2012).

Med utgangspunkt i det oppdiktede stedet Fjellberghavn og med god hjelp av sine medarbeidere, løser etterforskeren tilforlatelige krimgåter i romaner med høyt tempo godt innenfor den realistiske politiromanen som synes å dominere norsk krim etter år 2000.

I Ridderkorset (2014) må politibetjent Cecilie Hopen lede etterforskningen siden lensmann Vik er sykmeldt, og det skjer mer uhyggelig i Fjellberghavn enn noen hadde forutsett. Hopen får hjelp av lensmann Vik og hans vikar, Marte Mellingen også i Monster (2015). I denne kriminalromanen er det flere omslag i handlingen slik at etterforskningen blir svært komplisert og går i nye og uventede retninger. Fortielsen (2016) er lagt til Drammen dit Cecilie Hopen drar for å undersøke en sak som gjelder hennes samboer. Lensmann Vik, nå pensjonert, følger etter, og saken eksploderer i de mest uventede retninger i en kriminalroman som blant annet gjelder illegal innvandring, menneskehandel og annen lyssky virksomhet. I 2017 kom den tiende boken om lensmann Ole Vik, Guden.

Les mer i Store norske leksikon

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg