Faktaboks

International Institute for Strategic Studies
IISS
Uttale
– ˈinstitju:t få: strætˈedʒik stˈʌdiz
Det internasjonale instituttet for strategiske studier
Foto av det internasjonale instituttet for strategiske studier sitt hovedkarter Arundel House i London.

International Institute for Strategic Studies, det internasjonale instituttet for strategiske studier ble opprettet i London i 1958.

Instituttet har en egen stab av forskere og til enhver tid også et antall gjesteforskere. Medlemmer er både tilsvarende institutter i andre land, firmaer med interesse for internasjonal politikk og enkeltindivider, organisert i et nettverk med arbeidsgrupper og en omfattende seminar- og møtevirksomhet, fremst de årlige internasjonale konferansene. Nettverket omfatter mer enn 2500 forskere og 450 institusjoner i over 100 land.

Instituttet er et senter for forskning, informasjon og debatt om internasjonale sikkerhetsproblemer, forsvars- og rustningskontroll. Det er ikke tilknyttet noen regjering og gjør krav på uavhengighet og objektivitet i sitt arbeid. Det internasjonale instituttet for strategiske studier har siden 1997 hatt sitt hovedkarter i Arundel House i London.

Utvalgte utgivelser

  • Strategic Survey
  • The Military Balance
  • Adelphi Papers

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg