INTBAU er en internasjonal nettverksorganisasjon innen arkitketur. Organisasjonenes formål er å støtte tradisjonsbasert byggeri, opprettholdelse av lokalt særpreg og å skape bedre steder å bo. Nettverket er også opptatt av å redusere klimautslippet fra byggeindustrien og å fokusere på hvorledes de byggede omgivelser virker på menneskers helse og velvære.

Faktaboks

Etymologi

forkortelse for International Network for Traditional Building, Architecture & Urbanisme

Organisasjonen har 35 nasjonale avdelinger og omlag 8000 medlemmer fra over 100 land (per 2023). Den ble stiftet i 2001 med daværende Charles – Prince of Wales som mentor og høye beskytter, og med Audun Engh og Petter Olsen blant initiativtakerne.

Nettverket arrangere workshoper, sommerskoler, studieturer, konferanser, pristildelinger og konkurranser. Det har et sekretariat med 3 ansatte med base i London. De har en norsk underavdeling INTBAU Norway med sivilarkitekt Arne Sødal som styreleder.

INTBAU antas å være et av forbildene for dannelsen av den norske bevegelsen Arkitekturopprøret i 2016.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg