Holmavatnet

Holmavatnet, navn på flere vann i Vestland, Rogaland og Vestfold og Telemark fylker.

1. På grensen mellom Suldal kommune (Rogaland) og Vinje kommune (Vestfold og Telemark), rett sør for Haukeliseter; 11,2 km2 (herav 5,2 km 2 i Suldal), reguleringshøyde 1058–1046 moh. Avløp vestover gjennom Holmevassåna til Sandvatnet og Suldalsvatnet (Suldalsvassdraget). Holmavatnet er reguleringsmagasin for Kvanndal kraftverk, et verk i Røldal-Suldal-utbyggingen.

2. I Kvam kommune, Vestland, i Samnangervassdraget. Holmavatnet utgjør sammen med Frostadvatn og Svartevatn et magasin på 59 millioner m3 under fellesnavnet Svartevatn, se Kvittingen kraftverk som ligger i Samnanger kommune. Holmavatnet har naturlig avløp vestover via Kvitingsvatnet hvorfra Storelva renner til Samnangerfjorden.

3. I Voss herad, Vestland (690 moh.), på fjellet sør for Evanger. Holmavatnet, som har naturlig avløp til Torfinno, er overført vestover til Bergsdalsvassdraget og utnyttes i Kaldestad kraftverk.

4. I Ullensvang kommune, Vestland (1273 moh.), rett vest for turisthytta Tyssevassbu. Holmavatnet (også kalt Holmavatn) har avløp via Tysso til Ringedalsvatnet og videre til Tyssedal ved Sørfjorden. Vedrørende kraftutbyggingen, se også Tyssefaldene.

5. I Ullensvang kommune, Vestland. Holmavatnet, som ligger 1202 moh., har avløp østover til Kvennsjøen og Kvenno (Øst-Telemarkvassdraget).

6. I Ullensvang kommune, Vestland, ca. 1190 moh. Holmavatn har avløp til Rekadalselvi som løper sammen med Kinso i Kinsevatnet. Vassdraget er vernet mot kraftutbygging,

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg