Hilde Merete Aasheim

Faktaboks

Hilde Merete Aasheim
Født
1958, Larvik
Av /Hydro.
Lisens: CC BY NC SA 2.0

Artikkelstart

Hilde Merete Aasheim er en norsk næringslivsleder. Hun er kjent for sitt mangeårige virke i norsk næringsliv, med erfaring fra blant annet diverse lederstillinger i Elkem ASA og som styreleder i Norsk Industri. Fra 8. mai 2019 er hun konsernsjef i Norsk Hydro.

Utdanning

Hilde Merete Aasheim har utdanning som siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Hun er også statsautorisert revisor.

Arbeid og virke

Aasheim startet sin karriere i Elkem ASA i 1986, der hun hadde en rekke lederstillinger frem til 2005. I 2002 ble hun leder for Elkems silisiumdivisjon og en del av selskapets konsernledelse.

I oktober 2005 ble Aasheim ansatt i Norsk Hydro, der hun tiltrådte i stillingen som konserndirektør for ledelse og kultur. Etterfulgt av dette, i januar 2007, trakk hun seg ut av konsernledelsen for å lede arbeidet med sammenslåingen av Statoil og Norsk Hydros gass- og oljeaktiviteter. Etter at fusjonen var ferdigstilt, ble hun i oktober 2007 konserndirektør for stabsfunksjoner og konserntjenester i det nye selskapet StatoilHydro.

I tidsperioden fra november 2008 til før reorganiseringen av Hydros forretningsvirke i mars 2009 var hun konserndirektør for området Aluminum Metall.

Den 8. mai 2019 ble hun ansatt som konsernsjef i Norsk Hydro, en stilling hun overtok etter mangeårig konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Aasheim har tidligere vært styreleder i Norsk Industri. Hun har også tidligere vært styremedlem i blant annet Yara og Veidekke.

Familie

Hilde Merete Aasheim er gift med Tom Erling Mikkelsen og har to barn. Sønnen er komiker og programleder Christian Mikkelsen.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg