Faktaboks

Hilde Merete Aasheim
Født
1958, Larvik
Hilde Merete Aasheim, 2019
Av /Hydro.
Lisens: CC BY NC SA 2.0

Hilde Merete Aasheim er en norsk næringslivsleder. Hun er kjent for sitt mangeårige virke i norsk næringsliv, med erfaring fra blant annet diverse lederstillinger i Elkem ASA og som styreleder i Norsk Industri. Fra 8. mai 2019 er hun konsernsjef i Norsk Hydro.

Utdanning

Hilde Merete Aasheim har utdanning som siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Hun er også statsautorisert revisor.

Arbeid og virke

Aasheim startet sin karriere i Elkem ASA i 1986, der hun hadde en rekke lederstillinger frem til 2005. I 2002 ble hun leder for Elkems silisiumdivisjon og en del av selskapets konsernledelse.

I oktober 2005 ble Aasheim ansatt i Norsk Hydro, der hun tiltrådte i stillingen som konserndirektør for ledelse og kultur. Etterfulgt av dette, i januar 2007, trakk hun seg ut av konsernledelsen for å lede arbeidet med sammenslåingen av Statoil og Norsk Hydros gass- og oljeaktiviteter. Etter at fusjonen var ferdigstilt, ble hun i oktober 2007 konserndirektør for stabsfunksjoner og konserntjenester i det nye selskapet StatoilHydro.

I tidsperioden fra november 2008 til før reorganiseringen av Hydros forretningsvirke i mars 2009 var hun konserndirektør for området Aluminum Metall.

Den 8. mai 2019 ble hun ansatt som konsernsjef i Norsk Hydro, en stilling hun overtok etter mangeårig konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Aasheim har tidligere vært styreleder i Norsk Industri. Hun har også tidligere vært styremedlem i blant annet Yara og Veidekke.

Familie

Hilde Merete Aasheim er gift med Tom Erling Mikkelsen og har to barn. Sønnen er komiker og programleder Christian Mikkelsen.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg