Game of Thrones

Game of Thrones er en amerikansk fantasyserie basert på bokserien A Song of Ice and Fire av George R. R. Martin. Første sesong hadde premiere i april 2011, og det har siden blitt sluppet en ny sesong hvert år (per 2017).

Handlingen foregår i «De syv kongerikene», et føydalsamfunn med inspirasjon fra blant annet England under Rosekrigene og andre samfunn og hendelser fra middel- og senmiddelalderen. Game of Thrones er en av de største kommersielle suksessene til betalingskanalen Home Box Office (HBO), og de første sesongene fikk gjennomgående gode kritikker. Serien har imidlertid i de senere sesongene blitt mer omdiskutert og enkelte kritikere har stemplet produksjonen som både repeterende og spekulativ voldelig.

Uavhengig av dette har Game of Thrones hele tiden vært en stor vinner under ulike internasjonale prisutdelinger. Fantasyserien har blant annet vunnet hele 38 Emmy-priser (per 2016), noe som er rekord for en fjernsynsserie.

Game of Thrones, som er skapt av David Benioff og D.B. Weiss, er spilt inn i Marokko, USA og over store deler av Europa. De har brukt flere hundre skuespillere i sine første seks sesonger, hvorav noen av de mest sentrale er Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Maisie Williams, Kit Harrington, Charles Dance og norske Kristofer Hivju.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg