Foxcatcher

Artikkelstart

Foxcatcher er en amerikansk dramafilm fra 2014, regissert av Bennett Miller, etter manus av Eric Max Frye og Dan Futterman.

Manuset er basert på bryteren Mark Schultz selvbiografi Foxcatcher: A True Story of Murder, Madness and the Quest for Olympic Gold, som forteller historien om mangemillionæren John Du Pont (spilt av Steve Carell) og hans overtakelse av det amerikanske landslaget i bryting. For å oppnå heder, ære og sportslig suksess tar Du Pont kontakt med nevnte Mark Schultz (Channing Tatum) og hans bror David (Mark Ruffalo), som begge blir invitert til å trene på arvingens private treningsleir i Pennsylvania. Du Ponts interesse for landslaget blir presentert som en blanding av narsissistiske følelser og en homoseksuell dragning til brytingens intimitet. De fleste kritikere har trukket frem at skuespillernes rolleprestasjoner, og da spesielt Steve Carells tolkning av Du Pont, gir seerne en følelse av et dypere ubehag.

Foxcatcher følger regissør Bennett Millers suksessformel fra hans tidligere film Moneyball (2011), der amerikanske sportshistorier blir brukt til å fortelle en større historie om mennesker, penger og det amerikanske samfunnet. Filmen var nominert til fem Oscar-priser, deriblant prisene for beste mannlige skuespiller og beste regissør.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg