Esther Vergeer

Esther Vergeer, nederlandsk funksjonshemmet idrettsutøver som konkurrerte i rullestoltennis i både single og double.

Vergeer blir av mange ansett som verdens beste utøver i rullestoltennis gjennom tidene, og har vært en av de mest profilerte handicaputøverne i verden. Hun har vunnet 42 Grand Slam-titler og 7 paralympiske gull. Hun var ubeseiret i single fra 2003 til hun la opp i 2013, og hun vant hele 470 kamper på rad i denne perioden.

Vergeer ble lam fra livet og ned etter en mislykket operasjon hun gjennomgikk da hun var åtte år. Under rehabiliteringen etter operasjonen lærte hun å spille rullestolbasket og rullestoltennis, og viste seg som et stort talent i begge idrettene. I 1998 valgte hun å fokusere utelukkende på rullestoltennis. Samme år vant hun sin første store tittel i turneringen US Open. Siden har hun totalt vunnet 22 Grand Slam-titler i singel og 20 i double.

Vergeer vant sitt første gull i paralympiske leker i Sydney i 2000 og har totalt vunnet 7 paralympiske gull og én sølvmedalje. Hun har i tillegg vunnet Wheelchair Tennis Masters i single 14 ganger på rad, fra 1998 til 2012 og vunnet i double ni ganger.

Vergeer var ranket som nummer én i verden fra 1999 til hun la opp. Hun ble kåret til Årets beste funksjonshemmede idrettsutøver i verden i 2002 og 2008 av Laureus World Sports Awards.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg