Esther Vergeer, nederlandsk funksjonshemmet idrettsutøver som konkurrerte i rullestoltennis i både single og double.

Vergeer blir av mange ansett som verdens beste utøver i rullestoltennis gjennom tidene, og har vært en av de mest profilerte handicaputøverne i verden. Hun har vunnet 42 Grand Slam-titler og 7 paralympiske gull. Hun var ubeseiret i single fra 2003 til hun la opp i 2013, og hun vant hele 470 kamper på rad i denne perioden.

Vergeer ble lam fra livet og ned etter en mislykket operasjon hun gjennomgikk da hun var åtte år. Under rehabiliteringen etter operasjonen lærte hun å spille rullestolbasket og rullestoltennis, og viste seg som et stort talent i begge idrettene. I 1998 valgte hun å fokusere utelukkende på rullestoltennis. Samme år vant hun sin første store tittel i turneringen US Open. Siden har hun totalt vunnet 22 Grand Slam-titler i singel og 20 i double. 

Vergeer vant sitt første gull i paralympiske leker i Sydney i 2000 og har totalt vunnet 7 paralympiske gull og én sølvmedalje. Hun har i tillegg vunnet Wheelchair Tennis Masters i single 14 ganger på rad, fra 1998 til 2012 og vunnet i double ni ganger. 

Vergeer var ranket som nummer én i verden fra 1999 til hun la opp. Hun ble kåret til Årets beste funksjonshemmede idrettsutøver i verden i 2002 og 2008 av Laureus World Sports Awards.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.