Espen Klouman Høiner er en norsk skuespiller, utdannet ved Statens Teaterhøgskole.

Espen Klouman Høiner vant Heddaprisen 2013 i kategorien for beste mannlige birolle/medspiller for rollen som Biff Loman i Arthur Millers En handelsreisendes død, regi Runar Hodne, og for rollen som Ivar Zolen i Johan Falkberget/Harald Tusberg/Egil Monn-Iversens Bør Børson jr., regi Erlend Samnøen. Begge ble vist på Trøndelag Teater. Av Ibsen har Høiner spilt Osvald i Gjengangere (2012, i regi ved Kjersti Haugen) og tittelrollen i Peer Gynt (sistnevnte delt med Terje Strømdahl, 2013, i regi ved Marit Moum Aune), begge for Trøndelag Teater. Han spilte i Moby Dick og i Arne Lygres Dager under i samme teaters Studioscenen-prosjekt i 2014. I 2015 tolket han tittelrollen i Hamlet på teatret.

Han hadde dessuten roller i Tilbakekomstene av Fredrik Brattberg under Norsk Dramatikkfestival 2011 og i Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige av Dag Solstad for Teater Ibsen (2011).

Espen Klouman Høiner har blant annet medvirket i spillefilmene Bare Bea (2004), Reprise (2006), Switch (2007), En som deg (2012) og i TV-serien Kampen om tungtvannet (for NRK 2015).

Han bokdebuterte høsten 2011 med novellesamlingen 11 i 11.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.