Erik Dammann

Erik Dammann av Ukjent/NTB Scanpix ※. Gjengitt med tillatelse

Erik Dammann, norsk forfatter og miljøvernforkjemper, utdannet i reklamebransjen. Han utgav i 1968 boka Med fire barn i palmehytte etter et opphold på Savai'i i Samoaøyene. I 1972 kom Fremtiden i våre hender om sammenhengen mellom de fattige lands mangler og de rike lands overflod, og om utviklingen av en ny, enklere livsstil i de rike land som forutsetning for en løsning av problemene. Inspirert av interessen for denne boka tok han i 1974 initiativet til Folkeaksjonen Framtiden i våre hender og var ansvarlig redaktør for organisasjonens blad Ny Livsstil (senere Folkevett) 1974–1979. 

Dammann har utgitt en rekke bøker om samfunnsutvikling og livsstil, blant andre Ny livsstil, og hva så? (1976), Partiene ved skilleveien (1977, sammen med Jacob Bomann-Larsen), Revolusjon i velstandssamfunnet (1979), Du bestemmer! (1980), Bak tid og rom (1987) og Pengene eller livet! (1989). Flere av bøkene er oversatt til blant annet svensk og tysk. Dammann er statsstipendiat fra 1988.

I 1998 startet han Forum for systemdebatt, og han ga ut debattboka Verdirevolusjon i 2014. Dammann er tildelt flere priser og æresbevisninger for sin innsats, blant andre The Right  Livelihood Award og ForUMs hederspris. I 2011 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.