Faktaboks

Enrico Letta
Født
20. juli 1966, Pisa
Enrico Letta
Enrico Letta
Av /Den italienske presidents kontor 𝒲.

Enrico Letta er en italiensk politiker som fra mars 2021 er leder av Partito Democratico. Han var statsminister i Italia fra 2013 til 2014.

Letta tilhører den moderate fløyen av Partito Democratico, og har bakgrunn fra Democrazia Cristiana og Partito Popolare Italiano. Han var minister med ansvar for EU-saker fra 1998 til 1999 og industriminister fra 1999 til 2001.

Den 24. april 2013 fikk Enrico Letta i oppdrag av Italias president, Giorgio Napolitano, å danne ny regjering i Italia, etter at Pier Luigi Bersani ikke hadde lykkes med sitt forsøk på å danne regjering etter valget i februar samme år. Den nye regjeringen ble presentert den 27. april 2013, og Letta ble offisielt innsatt som statsminister dagen etter. Regjeringen var en storkoalisjon med medlemmer både fra Partito Democratico og Il Popolo della Libertà, samt fra noen mindre partier.

Enrico Letta tok avskjed som statsminister den 14. februar 2014, etter at ledelsen i Partito Democratico hadde vedtatt at Matteo Renzi skulle overta som regjeringssjef.

I 2021 overtok Letta som leder for Partito Democratico etter Nicola Zingaretti.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg