Eidsdal er et dalføre og tettbebyggelse i Norddal kommune, Møre og Romsdal, på sørsiden av Norddalsfjorden på Sunnmøre. Tettbebyggelsen ligger ved fjorden. Dalføret strekker seg sørover ca. 12 km. Eidsdal har atskillig turisttrafikk.

Gjennom dalen renner Eidsdalselva som har sine øverste kilder øst for Turrvasshornet (1237 moh.) i Stranda kommune. Elva er utbygd med to mindre verk med en maskininstallasjon på i alt 5,4 MW og en midlere årsproduksjon på 23,6 GWh.

I dalen fører fylkesvei 63 sørover til Geiranger (Ørneveien) og derfra videre til Langefonn på riksvei 15 (Strynefjellveien Otta-Stryn-Måløy). Fra tettbebyggelsen nede ved fjorden går det ferge over til Linge hvorfra fylkesvei 63 fører opp Valldalen nordover til Åndalsnes (Trollstigveien). Vestover fra Linge går fylkesvei 650 langs fjorden til E39/E136 på Sjøholt og derfra videre til Ålesund.

Kart

Eidsdal
Eidsdal
Av /Statens kartverk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg