Dreyers Forlag AS

Artikkelstart

Oslo, norsk forlag dannet i 1985 og som i hovedsak utgir sakprosa. De to viktigste kategoriene er historie, samt samfunn og aktuell debatt. Forlaget er en del av gruppen av forlag som kontrolleres av Bjørn Smith-Simonsen. Søsterforlag er således Pax og Spartacus.

Dagens utgave av Dreyers Forlag, ofte bare kalt Dreyer, er en omdøpning av forlaget som tidligere het Andresen & Butenschøn. Dagens Dreyers Forlag må ikke forveksles med det opprinnelige Dreyers, hvis rettigheter i dag er innfusjonert i Cappelen Damm.

Organisasjon

Forlaget ledes av styreformann Bjørn Smith-Simonsen. Det har i tillegg tre ansatte.

I 2016 hadde forlaget en omsetning på 15,4 millioner kroner. Driftsresultatet beløp seg samme år til 1,1 millioner kroner.

Historie

Det egentlige Dreyers Forlag ble grunnlagt i 1942 av Barthold A. Butenschøn. Dreyers var opprinnelig en trykkeribedrift i Stavanger, men Butenschøn kjøpte forlagsdelen ut av bedriften. Dikteren Alf Larsen var forlagets første hovedkonsulent, deretter overtok Aasmund Brynildsen stillingen.

Forlaget ble slått sammen med Grøndahl & Søn Forlag AS i 1991 under navnet Grøndahl og Dreyers Forlag AS. Det sammenslåtte forlaget ble fra 1991 eid av Cappelen-gruppen. I 1999 ble imidlertid det sammenslåtte forlaget Grøndahl og Dreyers oppløst og innfusjonert i Cappelen.

I 2010 byttet så forlaget Andresen & Butenschøn navn til Dreyers Forlag.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg