Oslo, norsk forlag dannet i 1985 og som i hovedsak utgir sakprosa. De to viktigste kategoriene er historie, samt samfunn og aktuell debatt. Forlaget er en del av gruppen av forlag som kontrolleres av Bjørn Smith-Simonsen. Søsterforlag er således Pax og Spartacus.

Dagens utgave av Dreyers Forlag, ofte bare kalt Dreyer, er en omdøpning av forlaget som tidligere het Andresen & Butenschøn. Dagens Dreyers Forlag må ikke forveksles med det opprinnelige Dreyers, hvis rettigheter i dag er innfusjonert i Cappelen Damm.

Forlaget ledes av styreformann Bjørn Smith-Simonsen. Det har i tillegg tre ansatte.

I 2016 hadde forlaget en omsetning på 15,4 millioner kroner. Driftsresultatet beløp seg samme år til 1,1 millioner kroner.

Det egentlige Dreyers Forlag ble grunnlagt i 1942 av Barthold A. Butenschøn. Dreyers var opprinnelig en trykkeribedrift i Stavanger, men Butenschøn kjøpte forlagsdelen ut av bedriften. Dikteren Alf Larsen var forlagets første hovedkonsulent, deretter overtok Aasmund Brynildsen stillingen.

Forlaget ble slått sammen med Grøndahl & Søn Forlag AS i 1991 under navnet Grøndahl og Dreyers Forlag AS. Det sammenslåtte forlaget ble fra 1991 eid av Cappelen-gruppen. I 1999 ble imidlertid det sammenslåtte forlaget Grøndahl og Dreyers oppløst og innfusjonert i Cappelen. 

I 2010 byttet så forlaget Andresen & Butenschøn navn til Dreyers Forlag. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.