Counter-Strike

Skjermbilde fra Counter-Strike: Global Offensive.

Counter-Strike er en serie dataspill som dreier seg rundt flerspillerkamper mellom to lag: terrorister og anti-terrorister. Counter-Strike har lenge vært en av de mest populære skytespillseriene i verden. Spillene utvikles og utgis av selskapet Valve Corporation.

Kamper i Counter-Strike spilles på ulike kart, som regel i én av to moduser. Den første av disse kalles «bomb defusal», og går ut på at terroristene skal plante en bombe som anti-terroristene må desarmere. Den andre spillmodusen kalles «hostage rescue», og går ut på at anti-terroristene skal redde gisler som terroristene må forsvare. Kampen er over når en av sidene har lykkes med sitt oppdrag, når tiden går ut, eller når ett lag har eliminert alle spillerne på det andre laget.

Den første utgivelsen i Counter-Strike-serien kom i 1999 og var en brukerskapt modifikasjon til Half-Life, et annet spill utviklet av Valve Corporation. Modifikasjonen ble svært populær, og skaperne bak ble ansatt av Valve kort tid etter. Siden den gang har det blitt utgitt flere spill i serien.

Counter-Strike-spillene har lenge vært blant de største e-sport-spillene, og har også vært populære i konkurransesammenheng i Norge. Den nyeste utgaven i serien heter Counter-Strike: Global Offensive, og dette er i dag et av de aller mest populære spillene i verden innenfor e-sport.

Hovedspill i serien

  • 1999: Counter-Strike
  • 2004: Counter-Strike: Condition Zero
  • 2004: Counter-Strike: Source
  • 2012: Counter-Strike: Global Offensive

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg