Cambridgeshire - grevskap i England

Cambridgeshire er et grevskap i Storbritannia, i England. Grevskapet hadde 804 841 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 3387 kvadratkilometer. Hovedstaden er Cambridge; største by er Peterborough. Grevskapet ble dannet i 1974, omfatter de tidligere grevskapene Cambridgeshire og Huntingtonshire, samt områdene Soke of Peterborough og Isle of Ely.

Faktaboks

Uttale
kˈeimbridʒʃiə

Den sørlige del av fylket består av lave bakker og åsdrag på krittgrunn, med spredt skog; i nord ligger et flatt, fruktbart land, The Fens. Området var tidligere havbunn, og er først i historisk tid blitt drenert og dyrket opp. Over den tidligere havbunnen rager enkelte høyere partier, blant annet Isle of Ely. Gjennom fylket renner elvene Great Ouse og Nen, delvis gjennom kunstige løp.

Cambridgeshire er et av de beste korndistrikter i England, også fordi klimaet er tørrere enn ellers i landet. Frukt, grønnsaker og meieriprodukter er også viktige. Industrien er konsentrert til Peterborough med mekanisk industri og Cambridge med elektronisk industri. Duxford har stort flymuseum.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg