BIT Teatergarasjen er et programmerende teater som driver både co-produksjonsvirksomhet og formidling av gjestespill. Det ble etablert i 1983 som en internasjonal teaterfestival, Bergen Internasjonale Teater, og har siden 1990 vært et helårsdrevet scenehus med eget spillested, Teatergarasjen i Nøstegaten. I 2008 ble Teatergarasjen revet og siden har teatret vært uten egne, faste lokaler i påvente av nybygg.

BIT Teatergarasjen har en internasjonal og samtidsorientert profil og markerte seg tidlig som blant annet co-produsent for svenske Remote Control Productions og norske Baktruppen, som begge ble lansert internasjonalt. Teatret arrangerer scenekunstbiennalene Oktoberdans og Meteor.

BIT Teatergarasjen samarbeider tett med de to andre programmerende teatrene, Black Box teater i Oslo og Rosendal Teater i Trondheim.

BIT Teatergarasjen mottar støtte fra staten, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune.

Kunstnerisk leder siden starten i 1990 fram til mai 2022 var Sven Åge Birkeland. Karoline Skuseth var konstituert teatersjef i perioden november 2021 til november 2022. Tang Fu Kuen overtok som teatersjef 1. november 2022 i et åremål på fem år.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg