Faktaboks

Atle Brynestad
Født
30. september 1953
Atle Brynestad
Atle Brynestad eier gjennom sitt selskap fotballklubben Lyn. Her under en fotballkamp mellom Lyn og Vålerenga på Ullevål stadion, da Lyn vant 2-1.
Av /NTB Scanpix.

Atle Brynestad er en norsk finans- og forretningsmann. Han har lang fartstid som investor og gjennom hans arbeid og virke har han store eierinteresser i norsk næringsliv. Brynestad er blant annet kjent som eier av Christiania Glasmagasin og grunnlegger av Smart Club.

Arbeid og virke

Gjennom sitt tidligere selskap CG Holding og nåværende selskap 3 Norske har han store eierinteresser i blant annet Christiania Glasmagasin fra 1984 og Hadeland Glassverk fra 1986, der han er styreleder i begge selskapene. Brynestad var grunnlegger og eier av Smart Club i 2006, frem til 2008, da selskapet ble kjøpt opp av Coop. Han er eier av Porsgrunds Porselænsfabrik fra 1996 og har tidligere vært eier av fotballklubben FC Lyn i Oslo fra 1999 til 2008.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg