Aquila er en soldrevet ubemannet flygende vinge som ble utviklet for den sosiale nettverkstjenesten Facebook for å kunne tilby internetttilgang i utilgjengelige områder. Prosjektet ble kansellert i 2018. Aquila var en del av initiativet internet.org.

Aquila fløy første gang 28. juni 2016. Den ble utviklet for å kunne være i lufta i opptil tre måneder av gangen, og skulle blant annet benytte laserteknologi for å gi internetttilgang. Operasjonshøyden ville ha vært på mellom 60 000 fot (18 288 meter) og 90 000 fot (27 432 meter), og den ville ha benyttet heliumsballonger for å nå operasjonshøyden. Aquila har et vingespenn på 42 meter, og en vekt fullt utstyrt omkring 400 kilogram.

Facebook valgte å kansellere Aquila i 2018 da andre selskap har mer erfaring og ressurser til utvikling av droner, og vil i stedet samarbeide om lignende prosjekter med blant annet Airbus.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg