Østmulgatrost
Av /via Encyclopedia of Life.
Lisens: CC BY 3.0

Østmulgatrost er en stor spurvefugl i mulgatrostfamilien som har sin naturlige utbredelse i Australia.

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Psophodes cristatus
Beskrevet av
(Gould, 1838)

Som voksen veier den rundt 41 gram.

Arten er knyttet til tørr tropisk buskmark og ulike våtmarkshabitater. Den lever av virvelløse dyr (invertebrater) og frø den finner på bakken.

I løpet av hekkeperioden legger den som oftest to egg.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Psophodes cristatus
Artsdatabanken-ID
181105

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg