norvegia

Norvegia, norsk gulost, også kjent som norsk gouda. Den er produsert siden 1890-årene og står i dag for ca. 60 % av alt gulostkonsum i Norge. Osten har runde hull som er mindre enn de hos jarlsbergosten og sveitserosten. Smaken er meget mild. Den smelter lett, og egner seg derfor til matlaging. Den lages i en rekke varianter: med skorpe i flate hjul på ca. 10 kg, som en 8–10 måneders vellagret, mer aromatisk type med svart voks, som skorpefri i bjelker på ca. 5 kg og som en mindre fettrik variant av denne. Fettinnhold i tørrstoffet 45 %, lett variant 30 %.

Forfatter av denne artikkelen

Det er gjort 0 revisjoner og har kommet 0 forbedringsforslag.

Funnet en feil? Foreslå endringer

Vi trenger ny fagansvarlig for Oster

Fagansvarlig har ansvar for å:

  • Vurdere endringsforslag fra leserne
  • Svare på spørsmål i kommentarfeltet
  • Skrive nye artikler
  • Forvalte og oppdatere gamle artikler

Vil du bli fagansvarlig?

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.