Wallabyer er en stor, uensartet gruppe av pungdyrarter i kengurufamilien. Den omfatter omkring 30 arter i flere slekter.

Wallabyer er som regel mindre enn ekte kenguruer, og har lange bakføtter og bakben. Halen er lang, hos noen avsmalnende, hos andre ikke.

De er planteetende dyr som hopper på bakbena når de skal foreta en rask forflytning.

Wallabyer er utbredt på Ny-Guinea, Tasmania og i Australia.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.