Varebil fra Bring
Elektrisk varebil fra Bring.
Av /NTB.
Bil

Chevrolet varebil fra slutten av 1930–årene.

Bil
Av /NTB Scanpix ※.

Varebil er en type bil som benyttes i vare- og godstransport. For å kunne regnes som varebil må bilen ha én seterekke og godsrom eller lasteplan bak seterekken. Det må være fast skillevegg bak setene. Det skilles mellom varebil klasse 1 (maksimal vekt 3,5 tonn) og varebil klasse 2 (over 3,5 tonn). Tunge varebiler har en egenvekt på over 1785 kg, men under 3,5 tonn tillatt totalvekt. I 2021 var 64 prosent av alle varebiler i nybilsalget og omtrent halvparten av alle varebiler i den samlede varebilparken, tunge varebiler.

Varebiler kan drives med diesel, bensin eller elektrisitet. Diesel- og bensinvarebiler er nok mest vanlig, men det har kommet flere elektriske varebiler med god rekkevidde og nyttelast tilpasset forholdsvis korte kjøreturer. Med lavere bom-, parkering-, service- og driftskostnader har elektriske varebiler økonomiske fordeler i forhold til diesel og bensin.

Klasser

En varebil klasse 1 (hvite skilter) er en varebil som ikke tilfredsstiller definisjonen for varebil klasse 2. Avgiftsmessig følges satsene som for personbil. Det er ikke krav til vegg bak første seterad eller antal seter. En Pickup registrert som varebil klasse 1, kan for eksempel ha 2 seter på første rad og 3 seter på andre rad.

Varebil klasse 2 (bil med grønne kjennemerker) er avgiftsmessig begunstiget i forhold til varebil klasse 1 og personbiler, dersom den oppfyller visse krav fastsatt av Finansdepartementet. Det følger av Forskrift om engangsavgift på motorvogner at varebil klasse 2 blant annet skal ha fast beskyttelsesvegg bak seteraden, og at godsrommet eller planet må kunne romme en rettvinklet kasse med lengde/bredde/høyde 140 × 90 × 105 centimeter (populært kalt «statskassa»). Videre er det en betingelse at bilen, før den avgiftsmessig kan godkjennes som varebil klasse 2, har teknisk godkjenning som varebil.

I Danmark er det innført en varebilklasse mellom 2,4 og 3,5 tonn, hvor det er krav til løyve og opplæring for yrkesmessig transport. I Norge er det kun biler over 3,5 tonn som har dette kravet.

Utforming

Lasterom og nyttelast kan variere avhengig av innredning og størrelse. Til å sikre godset har mange varebiler festeanordning for sikringsutstyr i gulvet. God belysning i lasterommet er også viktig. Enkelte modeller har også en luke i bakveggen som gjør at man frakte lange rør og andre lange gjenstander.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Per Daniel Helland

Det er vel ikke vekten som skiller de ulike klassene? Trodde det var skilleveggen og statskassa?

skrev Einar Spurkeland

Det er forskjell på kl 1 og kl 2 varebil mht vekt. Varerommet er beskrevet i artikkelen.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg